ZappCard Gemeente Enschede

Woensdag 8 februari 2017 kwam wethouder Jurgen  van Houdt op bezoek bij De Wielerbaan. Meneer van Houdt is wethouder van sport in Enschede en kwam een SportZappCard uitdelen aan Quinten uit de klas van  juf Stefanie. Quinten was een van de eerste aanvragers van de kaart in Enschede Zuid.
Met zo’n SportZappCard kunnen kinderen vijf sporten vier keer gratis uitproberen, zodat ze daarna een goede sportkeuze kunnen maken.  Meneer van Houdt vertelde erbij dat je natuurlijk ‘s morgens wel eerst goed moet ontbijten/eten als je wilt sporten. Dat is namelijk belangrijk. De kinderen stelden de wethouder een paar interessante vragen, namelijk: “Wat is een wethouder en wat doet een wethouder?” en “Wat moet je doen om wethouder te kunnen worden?”. De wethouder gaf als antwoord dat hij een soort van een hulpje van de burgemeester is, omdat de burgemeester het vaak druk heeft. De gemeente heeft dan ook 5 wethouders om de stad mee te besturen. Je hebt er geen speciaal diploma voor nodig, maar het is wel handig dat je politiek leuk vindt en daar wat van af weet.
Op de vraag van de kinderen of de wethouder ook aan sport deed, luidde het antwoord: “Eerst niet zoveel, maar tegenwoordig wel. Ik loop hard, probeer veel te fietsen en in de winter ga ik graag skiën.” We hopen dat er nog meer kinderen van De Wielerbaan een SportZappCard aan mogen vragen. Want sporten is leuk én gezond!

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign