Middenbouw taalmethode “Taal Doen!”

Sinds de zomervakantie werkt de middenbouw met een nieuwe taalmethode, genaamd ‘Taal Doen!’.  Hiermee wordt een groot beroep gedaan op de woordenschat en de creativiteit van kinderen. Er zijn al prachtige werkjes gemaakt!
Zo hebben Anna en Donnie het gedicht ‘de heks van sier-kon-fleks’ van Annie M.G. Schmidt zelf aangepast. Ze hebben bedacht wat de heks op alle dagen ging doen en dat alles op rijm!
Merle heeft na het werkje over familie, met moeilijke woorden als zwager, schoonzus en overgrootmoeder, haar eigen familie getekend en opgeschreven.
Zioncruzi en Pepijn hebben het werkje vervoer gedaan.  Hierbij moesten zij onderscheid maken tussen vervoer met en zonder motor. Daarna hebben zij voertuigen gezocht op internet en zelf nog drie voertuigen bedacht, zoals een ‘passagierwaterlander’.
Kijk bij het werkje om wat voor een voertuig dit gaat. Tes heeft hard gewerkt aan een werkje over zichzelf, met een prachtig zelfportret! Het werkje van Sem ging over het verschil tussen berg en kust. Hij weet nu wat een gems is! Zie je de gems staan op de berg? Meer zien van onze prachtige nieuwe taalmethode? Kom na drie uur gerust eens een kijkje nemen in onze klas!

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign