Bovenbouw Robomind

Sinds november 2014 doen we op school een pilot met het programma Robomind. Robomind is een webbased programma.op de computer. Via gestructureerde lessen laten de kinderen een robot op het scherm  allerlei oefeningen doen. Nadat de kinderen verschillende lessen op de computer hebben gevolgd  zijn ze ook in staat om een echte robot (Sparki) te programmeren.  Middels een usb kabeltje kunnen ze dan de robot bijvoorbeeld; “rijd vooruit en ga bij een obstakel naar rechts” aansturen. Hetzelfde als ze op de computer op het scherm al hebben gedaan, maar dan in het echt.
Robomind draagt bij aan de promotie van techniek en wetenschap.Het bereidt kinderen voor op het digitale tijdperk.Middels dit programma leren de kinderen gestructureerd en logisch te denken.
Door een virtuele robot te programmeren, leren de leerlingen over logica, als….dan, automatisering en techniek. RoboMind is tot nu toe een effectieve en motiverende introductie gebleken. Voorlopig gaan we dan ook nog wel even door met deze pilot en breiden hem zelfs al wat uit!

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign