Onderbouw “Mozart op reis” 

Als voorbereiding op onze voorstelling  “Mozart op reis” kwam bij ons Michel Kroese van “Het Orkest van het Oosten”om de kinderen kennis te laten maken met verschillende instrumenten.

Ons jaarlijks cultureel uitje ging dit jaar naar de voorstelling “Mozart op Reis”, in Prismare.
Het was een voorstelling uit het educatieve programma van Het Orkest van het Oosten, en zij hebben op een speelse en geanimeerde manier de kleuters verteld, laten horen, zien en ervaren hoe het leven van Mozart in die tijd was. Ook hadden we een lied geleerd ( op de wijs van altijd is Kortjakje) die we met zijn allen hebben gezongen.
Hadden de mensen dezelfde kleren aan in die tijd? Hoe oud was Mozart toen hij begon met piano spelen? Mozart heette Wolfgang Amadeus en werd wolfje genoemd. Het was een wonderkind. Ze gingen zelfs 3 jaar op reis met een koets. Hij gaf concerten samen met zijn zus. ( en stiekem trok wolfje dan aan de strik van de jurk van zijn zus……oei en dat zag dan weer de koningin van Oostenrijk…) De kinderen hebben geboeid zitten kijken, luisteren, zingen en meeklappen en weten nu dat Mozart de muziek opgeschreven heeft met muzieknoten en dat nu anderen zijn muziek kunnen spelen. Dat is toch wel weer handig.
Een geweldige educatieve ochtend met grote dank aan de ouders die de kinderen veilig en wel er naar toe en weer terug hebben gebracht!

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign