Hulpouders luizencontrole. 

Inmiddels een vertrouwde term binnen bijna alle basisscholen van Enschede. Ook ik heb me aangemeld en ben al een tijdje behulpzaam bij o.a. de luizencontrole. Samen met een groepje andere “luizenmoeders” controleren we de kinderen na elke grote vakantie. Gewapend met een emmer desinfecteermiddel en een assortiment aan luizenkammetjes wordt ELK kinderhoofdje minutieus geïnspecteerd. Waar nodig vindt er na twee weken ook een nacontrole plaats.
Deze controles zijn zeker geen overbodige luxe. Met enige regelmaat worden alle scholen in Enschede nog geplaagd door een uitbraak van deze beestjes. Bestrijden blijft lastig en bewerkelijk en vele moeders (en vaders en/of verzorgers) met mij staan niet te wachten op deze tijdrovende klus. Daarom zijn de controles ook zo belangrijk. Ze maken het voorkomen van erger een stuk kleiner!
Op dit moment mogen we niet klagen over de grootte van de groep ouders die helpen met de controles. Het blijft echter een uitdaging om voldoende controleurs bijeen te krijgen op de gewenste dag. Vele handen maken licht werk. Nog steeds. Mogen wij ook op uw hulp rekenen?

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign