Kids4Twente

Kids4Twente is een initiatief van Consent en Betekeniseconomie Twente. Het doel van dit programma is om kinderen kennis te laten maken en te oefenen met levensechte onderwerpen, zoals de circulaire economie. We hebben dit onderwerp gelinkt aan de Agenda voor Twente. Dit initiatief van de regio Twente heeft als doel onze regio klaar te stomen voor de toekomst. Zij omarmen ons initiatief om de nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht van leerlingen in te zetten om met nieuwe ideeën te komen voor deze Agenda. De ideeën van onze leerlingen zullen op verschillende manieren onder de aandacht worden gebracht in de regio Twente. De bedoeling is om dit programma elk jaar uit te voeren. Een betere wereld begint bij jezelf, dat heb je vast wel eens gehoord.

In Twente zijn er al veel bedrijven en mensen bezig om de wereld iets beter te maken, om te beginnen in Twente en van daaruit verder te gaan. Oplossingen om energie op te wekken, om ons afval te hergebruiken, ofom water- en voedselverspilling tegen te gaan. De meeste plannen worden door volwassenen bedacht en verzameld op de Agenda voor Twente. Nu waren wij gevraagd om met 10 leerlingen per school (van 32 Consent scholen) onze ideeën en
oplossingen te bedenken voor deze agenda. Deze hebben we op 14 december gepresenteerd aan bestuurders, ondernemers en leerlingen van andere Consentscholen.
En André Kuipers!!

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign