Onderbouw kabouterpad:

De kleuters hebben het kabouterpad gelopen. Ze zochten naar kabouters, want elke kabouter had een verhaal met een opdracht. Zo was er een kabouter die vertelde dat ze beestjes uit de boom mochten schudden. Deze beestjes hebben ze goed bekeken door een vergrootglas. Ze hebben een bloemen puzzel gemaakt. Ze hebben ervaren hoe het is om met 7 mijls laarzen aan te lopen. Ze mochten de schors van een boom voelen, veertjes glad strijken en  het verschil voelen tussen hout en plastic.
Ook konden de kinderen een vleermuis nadoen (blinddoek op) en een nachtvlinder vangen. Op de grond liggen en naar de wolken kijken was ook leuk, welke kleuren zie je? Waar gaan de wolken naar toe? En luisteren bij de stilte boom….wat en wie hoor je? Uiteraard was er de pauze kabouter: iets drinken met wat lekkers er bij.
Kortom, het was een feest voor de kinderen en bovenal via het ervaren, zien, doen, voelen en ruiken hebben de kinderen véél geleerd.
Dank je wel hulp ouders en natuur commissie om dit speciale evenement mogelijk te maken!
( en als een ouder dit leest en denkt ik wil ook iets doen voor school? Natuur commissie bijvoorbeeld? De contactpersoon hiervan is Gera Hasselo, die kan u graag informeren.)

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign