Bijenhoek vervolg

Het gaat goed met de Bijenhoek. De tuin staat in volle bloei met klaprozen en andere prachtige bloemen. De middenbouw heeft met hulp van de moestuintjes van A.H. van alles gezaaid. De opgekomen plantjes kunnen nu in de bakken gezet worden. Ook de bovenbouw en middenbouw zijn druk bezig om in hun bakken van alles te laten groeien. De watervoorziening loopt goed, de aardappels zijn opgekomen.
Er zijn nog twee picknicktafels besteld, zodat de hele klas mee kan als er in de tuin gewerkt wordt. Wij zijn bij de bijenhoek geweest. De bijenhoek is de tuin van de school waar elke groep een bak heeft en per groep moet je die bak gaan verzorgen. We waren er op donderdagmiddag 30mei 2017. Het was heel leuk! We gingen de plantjes water geven met de pomp en haalden het onkruid uit de grond.

De inrichting van de Bijenhoek vordert goed, al lijkt het nu nog kaal. De grond is omgewerkt en klaar voor gebruik. De tuinbakken en de zwarte grond zijn vorig weekend geleverd. Iedere groep krijgt een bak van een vierkante meter om een tuintje in aan te leggen en te verzorgen.
De groepen kunnen deze week beginnen met het beplanten. Verder staat een picknicktafel klaar voor gebruik.
Intussen is er langs de rand van de tuin  30 m2 aardappels en suikermaïs gepoot. Deze zijn om op te eten, maar dat kan uiteraard pas in het najaar. Suikermaïs wordt niet te hoog en is ook goed eetbaar. Het is de bedoeling dat de rand van de Bijenhoek gevuld wordt met meerdere eetbare plantensoorten. Verder  is het de bedoeling dat er een blote-voetenpad wordt aangelegd.  Er wordt nog goed nagedacht over waar precies dit pad moet gaan komen en welke materialen onder de verschillende voeten zullen kriebelen. Het zal zeker een fantastische toevoeging aan de tuin zijn.
Er zijn al wel ouders die helpen, maar ook voor deze schoolactiviteit is het fijn als er nog extra hulp komt.
Aanmelden kan bij de eigen leerkracht of bij meneer Gilbert.

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign