Apps voor het onderwijs

Speciale onderwijs-apps, maar ook algemene apps die goed binnen het onderwijs zijn te gebruiken. U kunt ze vinden in de Appstore van Apple of in de Playstore Play Store van Android.

De eerste tip is: 104 leerzame apps en sites

Een folder voor ouders van kinderen tot ongeveer 8 jaar met goede apps en websites voor kinderen in deze leeftijdscategorie.
De folder 104-leerzame apps en sites  is gemaakt door ‘Mijn Kind Online’ en Kennisnet en is als PDF te downloaden of gratis aan te vragen.

De app van deze maand is:
BoomId – Bomen van gematigd Europa

Dit keer een prachtige app om de leerlingen op ontdekking te laten gaan. Welke boom staat er op het schoolplein, of welke bomen staan er in de buurt van school. De app, die is gemaakt door professionele ecologen, leert leerlingen hoe ze verschillen tussen bomen kunnen ontdekken, aan de hand van de vorm, de bladeren of de vruchten. Lees verder….

Op WRTS.nl kunnen leerlingen allerlei woordjes in allerlei talen leren, zowel op desktop als via de app. Omdat men op eigen tempo en manier kan leren, de uitspraak van de woorden kan horen en hulp kan krijgen bij het plannen van oefenen, is woordjes leren via WRTS sneller en efficiënter. Ook zijn leerlingen verzekerd van 100% correcte woordenlijsten, aangezien er officiële lijsten van uitgevers worden gebruikt. Aanmelden is bovendien gratis evenals het downloaden van de gratis app!

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign