Bovenbouw op het Hulsbeek

De kinderen van de bovenbouw zijn 24 of 25 september naar het Hulsbeek geweest. Daar hebben zij verschillende samenwerkspellen gedaan. Deze dag is vooral bedoeld als groepsvorming.  Op het programma stonden vier onderdelen:

  1. Een fotopuzzeltocht, waarbij de kinderen in groepjes een route af moesten leggen, met behulp van een routebeschrijving (goed lezen) en foto’s van dingen die je onderweg tegen komt. De kinderen moeten de taken goed verdelen en elkaar helpen om het parcours goed af te leggen. In deze route was uiteraard ook de gelegenheid te spelen op allerlei toestellen die op en over beekjes leidden.
  2. Levend stratego: niet alleen maar een renspel. Ook hierbij spelen tactiek en afspraken maken een belangrijke rol.
  3. Water en vuurspel. Door opdrachten en samenwerking kunnen de kinderen voorwerpen verdienen die nodig zijn om uiteindelijk een touwtje door te kunnen branden. Samen overleggen, samen besluiten wie het voortouw neemt, het woord voert en dergelijken.  Het spel was te vergelijken met Expeditie Robinson.
  4. Kanoën: op twee-persoons kano’s legden de kinderen een route af op het water van het Hulsbeek.

De laatste twee activiteiten zijn door buitensportinstructeurs van  Buffel Buitensport uit Oldenzaal georganiseerd. Ook het opbouwen en opruimen  van de buitensportspullen van en naar de parkeerplaats was een belangrijke activiteit.

Het weer werkte gelukkig goed mee.  Beide dagen scheen vooral de zon.

Fijn dat het ook gelukt is dat er voldoende ouders waren om de kinderen te vervoeren. Alle hulpouders hiervoor hartelijk bedankt.

 

 

© Copyright - De Wielerbaan | Designed by TesoDesign