agenda februari 2022
02 februari |
Studiedag, alle leerlingen vrij |
03 februari |
Schrijfster Rian Visser geeft een workshop in de middenbouwgroepen |
04 februari |
Schrijfster Rian Visser geeft een workshop in de bovenbouwgroepen |
11 februari |
Warmetruiendag, deze dag gaat de verwarming uit op school |
Week 7 en week 9 |
20 minutengesprekken groep 8 |
17 februari |
Verslagen mee |
21 t/m 25 februari |
Voorjaarsvakantie |
Week 9 t/m 11 |
10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 |
Om alvast te noteren
- 15 maart onderwijsdag, alle leerlingen vrij
- 28 maart verkeersexamen groep 8
- 04 april studiemiddag onderbouw, om 11.50 zijn alle leerlingen uit groep 1 en 2 vrij
- 12 en 13 april komt de schoolfotograaf
Mededelingen van directie en team
Juf Gera is weer aan het re-integreren op De Wielerbaan. Ze is twee halve dagen per week in haar groep. Dit wordt langzaam uitgebreid.
Muziek
De muzieklessen van Kaliber Kunstenschool zijn gestart. Elke vrijdag wordt muziekles gegeven, waardoor alle kinderen één keer in de twee weken muziek krijgen van juf Jayanti. Juf Jayanti verzorgt de muzieklessen de eerste vier weken. Juf Melanie neemt de tweede week van februari de muzieklessen in de ochtend over van juf Jayanti. Tot de zomervakantie zal juf Melanie op de vrijdagochtend muziek geven en juf Jayanti op de vrijdagmiddag.
verkeersveiligheid rondom de school
Het valt op dat veel kinderen die op de fiets komen geen verlichting aan hebben. Wilt u de fietsen van uw kinderen regelmatig controleren op veiligheid.
Het parkeren rondom de school blijft een punt van aandacht. Regelmatig wordt de ingang geblokkeerd of staan auto’s in de weg. Houdt u bij het afzetten van uw kind rekening met de geldende afspraken over het parkeren.
Materiaalmiddag TEAM
Woensdagmiddag 12 januari was er voor de midden- en bovenbouw een materiaalbijeenkomst onder leiding van Esther Pelgrom. Deze middag stond in het teken van materialen die we zelf mochten inbrengen.
Voor taal wilden we, als middenbouw, graag dat Esther met ons de gekleurde taaldozen zou bekijken. Ze heeft met ons de verschillende stappen doorlopen:
- Proeven en opdrachten (inwijden)
- Lesje (kennismaken)
- Variatie/verwerking (beleven)
- Aanbiedingsdoos (beleven)
- De vierde trap/afronding (reflecteren)
- De taaldoen opdrachten (herhalen en beleven)
- De leesdozen (verdiepen)
Vervolgens kregen we een lesje met het voorzetsel, mochten we elkaar lesjes geven, hebben we samen bekeken wat we allemaal in de kast hebben en met elkaar besproken hoe we dit in de klas inzetten.
De volgende dag konden we onze opgedane kennis en inzichten gelijk in de praktijk brengen. De kinderen in mijn klas werkten al best veel met de gekleurde taaldozen, maar ik werd mij ervan bewust dat ik de stap van het kennismaken/beleven niet uitgebreid genoeg aan bod liet komen. Toen ik daar op donderdag met twee kinderen iets meer tijd aan besteedde, was het resultaat verbluffend. Een aantal dagen hebben zij mij voortdurend verteld wat allemaal een voorzetsel was. “Juf ik zet mijn beker op de tafel. Op is een voorzetsel, hè?” “Juf, ik sta nu achter mijn stoel. Achter is een voorzetsel.”
De bovenbouw kijkt terug op een goede materiaalmiddag. We hebben gezien hoe we het gouden materiaal, dat je ook ziet in de onder- en middenbouw, in de bovenbouw kan inzetten bij het aanbieden van procenten. We gingen worteltrekken met grote getallen, we hebben de mogelijkheden bekeken van de geometrische latjes en gewerkt met wat metalen (inleg)figuren voor geometrie.
We werden ook erg enthousiast over de aanbieding van de trinoom, deze vind je ook in de onderbouw, in combinatie met de rekenkundige kubus.
We hadden allemaal zin om met onze nieuwe ervaringen en kennis aan de slag te gaan in onze groepen.
PBS
Er staan weer twee nieuwe gedragsregels centraal: het gedrag in de bibliotheek en het weggaan uit de klas. Daarnaast zullen er in de middenbouw en in de bovenbouw ook andere regels worden besproken.
Voor we gaan toetsen spreken we onze verwachtingen uit, zodat de leerlingen weten wat ze moeten gaan doen. Tijdens het afnemen van toetsen verloopt de werkperiode namelijk anders dan de kinderen gewend zijn
OR
Aan het begin van het schooljaar heeft de ouderraad gekeken naar een aantal leuke activiteiten voor dit schooljaar. Zo hebben we het nationaal schoolontbijt georganiseerd en was het kerstdiner op school een groot succes. En er komen nog meer leuke dingen aan dit jaar!
Van 26 januari tot 5 februari zijn de Nationale Voorleesdagen, waarbij een echte schrijfster, Rian Visser, de school komt bezoeken. Deze weken wordt er extra aandacht besteed aan leesplezier/-motivatie. Zo wordt er meer voorgelezen, ook door kinderen zelf, en worden er bijvoorbeeld boekbesprekingen gemaakt.
Op 11 februari is het warmetruiendag, dus check alvast of je een lekker dikke, warme trui hebt om die dag aan te doen, want deze dag gaat de verwarming uit.
Op 30 maart doen we mee aan de Grote Rekendag. Daarover later meer!
School en de ouderraad willen graag samen het schoolplein vergroenen. Hiervoor zoeken we ouders met groene vingers en een tuinman of hovenier die ons wat adviezen kunnen geven. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Karin Veldscholte.
We zoeken een penningmeester voor de ouderraad. Ken je iemand die dit wil doen, laat het weten!
Tot slot wil de school in samenwerking met de ouderraad in april/mei in de school een aantal (kleine) klussen doen. In de volgende mededelingen kunt u lezen welke dag er geklust gaat worden en welke klussen er op het lijstje staan. Heeft u twee rechterhanden of een flinke dosis enthousiasme, meld je dan aan, zodat we samen wat verbeteringen kunnen doen. Denk hierbij aan schilderwerk, timmerwerk, etc. De ouderraad betaalt na afloop een barbecue om de harde werkers te bedanken.
Samen kunnen we als ouders de school en het plein verbeteren!
Voorleesdagen onderbouw
In het kader van de voorleesdagen hebben we Danielle Foekens-Harms uitgenodigd.
Zij is samen met Miriam Spitholt de auteur van het boek ‘Vandaag is mijn lievelingsdag’. Danielle zal het boek voordragen aan de onderbouwgroepen.
Miriam Spitholt geeft ‘gelukskunde’ aan het Saxion in Enschede. De mooie boodschappen van Miriam zijn door Danielle weergegeven in een prachtig prentenboek voor kinderen.
Het boek gaat over Vicky, haar vriend Karel, haar vriendin Uil en kleine vriend Muis. Deze vrienden van Vicky zijn heel speciaal, want alleen Vicky kan ze zien en met ze praten. Eigenlijk heeft iedereen een Karel, een Uil en een Muis als vriend. Ze zien er misschien anders uit, maar ze denken bij iedereen hetzelfde.
Karel is een mopperkont en hij vertelt Vicky iedere dag wat ze fout doet en wat er mis kan gaan. Uil is de lieveling. Zij herinnert Vicky er iedere dag aan dat ze goed is zoals ze is en dat ze al heel veel dingen kan en dat van vaak iets proberen je juist veel kan leren. Muis is gewoon Muis. Hij maakt zich geen zorgen over straks of over morgen. Muis is altijd gelukkig en wenst dat iedereen toe.
We hopen dat de voordracht van dit boek zal leiden tot mooie inspirerende gesprekken met de kleuters.
Mocht u meer informatie willen lezen over het boek of over de auteurs, dan kun u dit vinden op:
Als Vicky wakker wordt, schijnt de zon en fluiten de vogels. Maar dan zit er een vlek op haar lievelingsjurk. Met een muts op haar hoofd, zodat niemand haar rode krullen kan zien, gaat Vicky naar school. De zwemles is vandaag extra moeilijk omdat Vicky moet zwemmen voor haar diploma. Eenmaal thuis zitten er spoken onder haar bed. Zal het Vicky lukken om van vandaag, samen met Karel, Uil en Muis, tóch haar lievelingsdag te maken?
Digitale infrastructuur
Wij hebben afgelopen week een nieuw wifinetwerk gekregen. We zijn geheel van de server af en werken nu alleen nog in de Cloud van Office 365. De middenbouwgroepen werkten al met Chromebooks in de Cloud via het platform Zuluconnect. Voor de bovenbouwgroepen zijn nu ook Chromebooks besteld. In alle midden- en bovenbouwgroepen hebben we dan tien Chromebooks. Naar verwachting komen die in de maand februari. Vanaf dan werkt de bovenbouw ook via het platform Zuluconnect in de Cloud.
Het is de bedoeling dat alle leerlingen leren werken met Office 365. Met Consent ben ik nog in overleg of zij een mogelijkheid hebben om onze leerlingen een aantal vaardigheden bij te brengen. Echter, misschien is er binnen school ook wel een ouder die veel affiniteit heeft met Office 365 en het ziet zitten om alle bovenbouwgroepen de beginselen van Office 365 bij te brengen. Wanneer dit het geval is, graag een mailtje naar directie.wielerbaan@consentscholen.nl.